Bănci și Asigurări

Deşi a fost lovită de o criză valutară şi de un conflict diplomatic cu SUA, Turcia se finanţează cu succes, cu ajutorul americanilor, de pe pieţele externe

Deşi a fost lovită de o criză valutară şi de un...

Autor: Catalina Apostoiu

18.10.2018, 00:07 3014

Turcia a revenit pe pieţele internaţionale de obligaţiuni după ce a primit oferte în valoare de 6 miliarde de dolari pentru o emisiune de obligaţiuni în dolari cu scadenţa la cinci ani de două miliarde de dolari, potrivit CNBC. Acest lucru înseamnă că firmele şi băncile ţării au un acces mai facil la pieţele internaţionale de capital, putându-se finanţa la dobânzi mai bune.

Emisiunea de obligaţiuni vine în condiţiile în care sentimentul faţă de această ţară este în curs de îmbunătăţire după o vară plină de probleme. Investitorii americani au constituit cel mai mare grup de cumpărători, reprezentând 60% din total, urmaţi de cei britanici. Investitorii turci au reprezentat 5%, potrivit Financial Times.

Ţara se luptă să-şi consolideze poziţia în ceea ce priveşte finanţarea externă pe fondul unei crize monetare dramatice în care lira s-a depreciat cu 40% faţă de dolar de la începutul anului. 

Potrivit unor analişti, guvernul turc va vedea succesul vânzării drept un punct de turnură în cadrul crizei prin care trece ţara. Şi totuşi, sentimentul general faţă de activele turceşti este în continuare unul de prudenţă pe fondul condiţiilor macroeconomice dificile şi al nevoii considerabile de finanţare externă, avertizează un strateg Citigroup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO