Bănci și Asigurări

​Ergo are undă verde de la ASF pentru preluarea Credit Europe Asigurări

​Ergo are undă verde de la ASF pentru preluarea Credit...

Autor: Anelis Baciu

30.03.2016, 18:58 861

Grupul german Ergo care deţine pe piaţa locală un asigurător de viaţă de mici dimensiuni a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a prelua compania de asigurări generale Credit Europe Asigurări, potrivit unui informări a instituţiei. Prin această tranzacţie Ergo intră şi pe piaţa asigurărilor generale.

Credit Europe vinde doar poliţe generale şi a încheiat 2014 cu prime subscrise în valoare de 42 mil. lei (9,4 mil. euro) şi pierderi de 1,3 mil. lei. Aproximativ 40% din subscrierile Credit Europe, echivalentul a 16 mil. lei, au venit din asigurări facultative Casco, în timp ce poliţele împotriva daunelor la proprietăţi au generat o treime din afaceri.

Cele două părţi nu au dorit să dez­văluie pre­ţul de achiziţie, însă potrivit specialiştilor din piaţă acesta s-a situat la un multiplu de sub 1 din primele subscrise, ceea ce înseamnă că nem­ţii au plătit mai puţin de 9 milioane de euro pentru pre­luarea Credit Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO