Bănci și Asigurări

Ernst&Young a fost numită pentru al şaselea an auditor financiar al BCR

Autor: Razvan Voican

15.05.2011, 18:44 251

Ernst&Young (E&Y), unadintre cele patru mari case internaţionale de audit, a fost numităpentru al şaselea an la rând auditor financiar al BCR, cea mai marebancă de pe piaţă, conform hotărârii Adunării Generale aAcţionarilor de la sfârşitul lunii aprilie. De asemenea, AGA a"recomandat" numirea aceleiaşi firme ca auditor şi pentru celelalteentităţi din grupul BCR.

Ernst&Young auditează şi situaţiile financiare albăncii-mamă, Erste Group.

Comitetul executiv al băncii afost împuternicit să negocieze preţul şi termenii contractului pe2011, acesta urmând a fi supus apoi aprobării Consiliului deSupraveghere.

E&Y auditează cifrele BCR din2006, după ce în 2004 şi 2005 contractul fusese încredinţatrivalilor de la KPMG. Anterior, în perioada 2001-2003 situaţiilefinanciare fuseseră analizate şi certificate de cătrePricewaterhouseCoopers.

Auditarea unui gigant local ca BCRreprezintă unul dintre cele mai râvnite contracte de audit de pepiaţa locală.

În 2010, banca a cheltuit 3,2 mil.lei (765 mil. euro) cu onorariile de audit financiar percepute deE&Y, în scădere cu 17% faţă de nivelul din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO