Bănci și Asigurări

Erste a preluat controlul direct asupra activelor din ECE, inclusiv în România

Erste a preluat controlul direct asupra activelor din...

Autor: Florentina Dragu

05.11.2014, 00:00 95

EGB Ceps Beteiligungen GmbH, firmă înfiinţată la finele anului 2009 şi deţinută în proporţie de 100% de Erste Group, administra inclusiv participaţia Erste la BCR, de aproape 93,58%.

Potrivit reprezentanţilor Erste, vehiculul creat în 2009 a fost menit să ajute grupul să treacă cu bine peste criza financiară.

"Acum acest vehicul nu mai este necesar, aşa că structura grupului va fi simplificată la loc", a declarat un purtător de cuvânt al Erste pentru Reuters.

Preluarea prin absorpţie a EGB Ceps Beteiligungen GmbH nu va afecta rezultatele financiare ale Erste, şi nici activităţile de management.

Erste a raportat pentru primele nouă luni din acest an o pierdere de 1,48 miliarde de euro, pe fondul costurilor de risc provizionate pentru reducerea portofoliului de credite neperformante, inclusiv pentru România.

Săptămâna trecută, CEO-ul grupului Andreas Treichl a declarat că simplificarea structurii Erste va ajuta la îmbunătăţirea riscurilor, a lichidităţii şi a performanţei grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO