Bănci și Asigurări

Erste AM, cel mai mare administrator de fonduri investiţii din România, are un nou CEO: Horia Braun, economistul-şef al BCR

Horia Braun

Horia Braun

Autor: Liviu Popescu

22.10.2019, 00:07 882

Dragoş Neacşu, cel care a condus Erste AM, administrator cu 6,7 mld. lei în gestionare, din 2008, se va dedica unor proiecte personale.

Horia Braun, economist-şef al BCR, una dintre cele mai mari instituţii de credit din România, a fost numit pre­şedinte executiv (CEO) al Erste Asset Management, ceea ce înseamnă că Dragoş Neacşu, cel care a condus din 2008 în­coace cel mai mare ad­mi­nistrator de active din România, se retrage din această funcţie, potrivit unui anunţ al BCR.

Astfel, de la 1 noiembrie, atunci când va intra în vigoare schimbarea la şefia administratorului cu active de 6,7 miliarde de lei, Horia Braun nu va mai ocupa funcţia de economist-şef al BCR, iar Dragoş Neacşu se va dedica unor proiecte personale.

„Conducerea Erste Asset Management GmbH l-a numit pe Horia Braun-Erdei în poziţia de preşedinte executiv (CEO) al Erste Asset Management România. Horia Braun (42 de ani) este un profesionist expe­rimentat în managemen­tul investiţiilor, cu o carieră de 20 de ani în industria financiară, din care 10 pe segmentul de administrare a fondurilor, ocupând de-a lungul timpului funcţii de conducere în România şi în Europa Centrală şi de Est“, a transmis BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO