Bănci și Asigurări

Erste: BCR va continua să vândă creditele neperformante din portofoliu. Ţinta de NPL din acest an este de a scădea la 15% de la 20%

Erste: BCR va continua să vândă creditele...

Autor: Cristian Hostiuc

26.02.2016, 13:39 395

Andreas Gottschling, directorul de risc al Erste, a declarat vineri la Viena că BCR va continua să vândă creditele neperformante aflate în portofoliu şi în 2016, asftel încât la finalul anului să ajungă la o rată de NPL (non-performing loans) de 15%, faţă de 20% la finalul lui 2015.

Conform datelor prezentate de Erste, BCR mai avea la finalul anului trecut credite neperformante de 1,7 mld. euro, faţă de 2,1 mld. euro la finalul lui 2014.

În decembrie, BCR a vândut un pachet de credite neperformante de 500 mil. euro către un consorţiu format din Deutsche Bank şi APS, tranzacţie care va fi încheiată la începutul acestui an după obţinerea tutoror aprobărilor.

Criza a lovit în plin BCR, astfel încât la începutul lui 2014 cea mai mare bancă din România ajunsese să aibă credite neperformante de aproape 30% din totalitatea creditelor acordate, ceea ce a pus în pericol atât BCR, cât şi grupul Erste.

În aproape 2 ani BCR a vândut credite neperformante de aproape 2 mld. de euro pentru a curăţa bilanţul băncii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO