Bănci și Asigurări

Erste cade cu 7,4% pe bursa din Viena, Raiffeisen cu 8,5%

Erste cade cu 7,4% pe bursa din Viena, Raiffeisen cu 8,5%

Autor: Razvan Voican

09.08.2011, 13:03 569

Acţiunile Erste Group, acţionarul majoritaral BCR, înregistrează un declin abrupt în prima jumătate a şedinţeide tranzacţionare de la Viena, preţul titurilor acumulând o căderede peste 7%, până la 24,6 euro pe acţiune. La începutul lunii,acţiunile Erste se tranzacţionau şi la 31,4 euro. Capitalizareabăncii austriece a intrat din nou sub pragul de 10 mld. euro, ca în2009, ajungând la circa 930 mil.euro.

Şi acţiunile Raiffeisen International - carecontrolează a treia bancă din România după active - sunt lovite devalul de vânzări de pe bursă, înregistrând o cădere de peste 8,5%.Preţul a coborât astfel la 26 de euro pe acţiune. Capitalizareabăncii de-abia mai trece de 5 mld. euro, nivel mai scăzut şi decâtîn 2009.

Walter Rothensteiner, şeful Consiliului deSupraveghere, spune că lumea ar trebui să se obişuiască deja cuastfel de mişcări violente de pe bursă, criza devenind cevaobişnuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO