Bănci și Asigurări

Erste, cel mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est şi proprietarul BCR, l-a numit pe Willi Cernko în funcţia de CEO, după ce Bernd Spalt a renunţat surprinzător la mandat acum câteva luni

Erste, cel mai mare grup financiar din Europa Centrală...

Autor: Cristina Bellu

15.06.2022, 22:02 470

Erste, cel mai mare grup financiar din Europa Cetnrală şi de Est şi proprietarul BCR, l-a numit pe Willi Cernko în poziţia de CEO începând cu 1 iulie. El il înlocuieşte pe Berndt Spalt, care a decis să nu-şi reînnoiască mandatul.

„Obiectivul nostru strategic este de a deveni financial health company, aşa că acum este timpul să trecem la treabă. Sănătatea financiară a clienţilor noştri va fi în centrul activităţilor noastre bancare”, a declarat Willi Cernko.

El va prelua şi poziţia de director de retail al întregului grup.

Erste a ajuns cel mai mare grup din Europa Centrală şi de Est prin mai multe achiziţii, inclusiv în România, sub mandatul Andreas Treichl, care a condus grupul bancar austriac timp de 20 de ani. El s-a retras din poziţia executivă.

Willi Cernko a fost acum câţiva ani CEO al Unicredit Bank Austria.

El este un bancher experimentat pe piaţa din Austria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO