Bănci și Asigurări

Erste dă un împrumut de 123 mil. euro investitorului belgian Mitiska Reim Group, pentru refinanţarea portofoliului din România. Fondurile acoperă şi construcţia unui nou parc de retail la Baia Mare

Erste dă un împrumut de 123 mil. euro investitorului...

Autor: Roxana Rosu

05.04.2021, 00:00 748

Investitorul belgian Mitiska Reim Group, specializat în dezvoltarea de centre comerciale, a obţinut un împrumut de 123 mil. euro pentru refinanţarea întregului său portofoliu din România, cele trei facilităţi de credit fiind acordate de Erste Group Bank, în timp BCR a participat ca agent de garanţii. Avocaţii PeliPartners au asistat grupul în obţinerea finanţării. Fondurile vor fi folosite pentru a finalizarea noului parc de retail construit la Baia Mare, extinderea centrelor din Tulcea, Slatina şi Mediaş, precum şi pentru a asigura lichiditate acţionarilor care au susţinut dezvoltarea portofoliului, a transmis grupul.

„Ne bucurăm că am avut alături echipa PeliPartners în această tranzacţie complexă de refinanţare. Experienţa lor în documentaţie de credit de tip LMA, drept imobiliar şi analiză due diligence ne-a ajutat să progresăm în cadrul tranzacţiei uşor şi rapid.“ a precizat Tomas Cifra, director de investiţii pentru Europa Centrală şi de Est la Mitiska REIM. Compania administrează 24 de centre comerciale în România, cu o suprafaţă totală de 132.000 mp. 

Întregul portofoliu a fost dezvoltat şi administrat împreună cu partenerul local, Square 7 Properties. „Acest proiect a fost unul complex, desfăşurat prin negocierea a trei contracte de facilitate distincte, pe standard LMA, precum şi a pachetelor de garanţii, fiecare cu o structură de tranzacţie aparte, pentru a asigura finanţarea celor douăzeci şi patru de centre comerciale operate de grupul Mitiska REIM prin zece societăţi deţinute în România“ a precizat Carmen Peli, partener şi head of finance&banking la PeliPartners. În afară de Belgia şi România, Mitiska REIM este prezent în Olanda, Franţa, Germania, Spania, Portugalia, Polonia, Cehia, Slovacia şi Serbia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO