Bănci și Asigurări

Erste Group Bank a fost desemnată pentru al treilea an consecutiv ”Cea mai bună bancă de private banking din Europa Centrală şi de Est

Erste Group Bank a fost desemnată pentru al treilea an...

Autor: Roxana Rosu

31.10.2016, 14:39 1877

Erste Group Bank a fost desemnată pentru al treilea an consecutiv  ”Cea mai bună bancă de private banking  din Europa Centrală şi de Est” în cadrul Private Banking Awards 2016, premii acordate anual de către revista The Banker şi PWM.

”Suntem onoraţi că The Banker şi PWM au recunoscut lunga tradiţie a Erste ca furnizor de servicii bancare de top în Europa Centrală şi de Est. Indiferent de piaţa pe care activăm, clienţii noştri primesc consiliere individualizată şi sfaturi de investiţii la cele mai ridicate standarde”, a declarat Wolfgang Traindl, Head of Private Banking and Institutional Clients la Erste Group.

Potrivit juriului, Erste este cea mai importantă bancă din Austria şi din regiune, cu peste 7000 de clienţi pe segmentul de  private banking în Austria şi alţi 9000 în Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România. ”Creşterea acestui segment a fost sănătoasă în ultimii doi ani, cu un plus de 3,5-4%”. 

Juriul a comparat activitatea  a peste 120 de bănci din 60 de ţări. 

În total, Erste Private Banking furnizează servicii pentru 16.000 de clienţi de private banking, cu o avere cumulată de circa 17 miliarde euro, în cele şase pieţe pe care este prezentă. 

Recent, Erste a fost desemnat şi ”cea mai bună bancă pe zona de wealth management” de către Euromoney. 

Revista The Banker este publicata de Financial Times Group, iar PWM Professional Wealth Management, parte a aceluiasi grup, furnizeaza informatii si analize despre produse, piete, taxe si fonduri catre clienti cu venituri mari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO