Bănci și Asigurări

Erste Group, proprietarul BCR, a raportat un profit net de 1,2 mld. euro în primele nouă luni din 2018, plus 24%

05.11.2018, 00:05 223

Grupul austriac Erste, proprietarul BCR, şi-a majorat profitul net cu 24% în primele nouă luni din acest an, până la 1,2 mld. euro, evoluţia fiind determinată de creşterea veniturilor.

BCR a generat circa 18% din profitul Erste şi a contribuit alături de banca din Cehia la creşterea veniturilor din dobânzi.

„Ţările din regiunea Europei Centrale şi de Est se bucură în prezent de un context economic foarte bun, astfel că rata creditelor neperformante a continuat să scadă la 3,5%. Gradul de acoperire a creditelor neperformante rămâne ridicat, la 70,7%. Pe de altă parte, costurile de risc sunt incredibil de mici şi ar trebui să le tratăm ca pe un dar de care nu ne vom putea bucura însă pentru totdeauna“, a spus Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank.

Grupul austriac a raportat un venit operaţional de 5,1 mld. euro, în creştere cu 3,2%, dar şi un avans de 2,9% al cheltuielilor, acestea din urmă depăşind 3,1 mld. euro. Profitul operaţional a ajuns astfel la aproape 2 mld. euro.  Deşi a raportat un câştig în creştere, acţiunile Erste au scăzut vineri pe bursa de la Viena cu 0,81%, o acţiune fiind tranzacţionată la 35,71 euro. Erste Group are o capitalizare de piaţă de 14,6 mld. euro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO