Bănci și Asigurări

Erste Group se pregăteşte de noua eră a open banking-ului: Oferă acces dezvoltatorilor la API-urile băncilor din grup

Erste Group se pregăteşte de noua eră a open...

Autor: Ştefan Stan

07.06.2019, 11:11 317

Erste Group a decis să ofere acces providerilor la API-urile (Application Programming Interface) băncilor subsidiare din Europa Centrală şi de Est, ca parte din tranziţia către sistemul de open banking şi pregătirea pentru noul PSD2. Noua mişcare a Erste se referă la API-urile esenţiale pentru serviciile stabilite prin PSD2. Acestea vor fi disponibile pe portalul Erste pentru dezvoltatori, potrivit unui anunţ al companiei.

Ca parte din angajamentul mai amplu de a profita de avantajele PSD2 şi a deschide bankingul pentru peste 16 milioane de clienţi din ECE, Erste de asemenea se pregăteşte să îşi extindă oferta din Portalul Dezvoltatorilor, care ar urma să includă şi ”Premium APIs”. Prin deschiderea accesului consolidat la API, Erste se asigură că nu doar providerii ţeri, dar şi clienţii, vor avea acces facil la datele băncii fără să fie necesar un dialog continuu cu grupul. 

Prevederile noului PSD2 creează o nouă competiţie în servicii de plată prin oferirea accesului providerilor la datele clienţilor, bazat dacă clientul şi-a dat acordul. Aceasta ar urma să le ofere clienţilor acces la o gamă mai largă de servicii şi să crească inovativitatea din sistemul bancar. 

*API reprezintă un set de definiţii de sub-programe, protocoale si unelte pentru programarea de aplicaţii si software. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO