Bănci și Asigurări

Erste, grupul care deţine în România BCR, cea mai mare bancă locală, a trecut testul de stres sistemic al Băncii Centrale Europene

Erste, grupul care deţine în România BCR, cea mai mare...

Autor: Răzvan Botea

02.11.2018, 19:44 478

Grupul austriac Erste şi principalele bănci din europene au fost subiecţii unui test de stres sistemic al Autorităţii Bancare Europene, în colaborare cu Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană. Rezultatele vor ajuta autorităţile competente să evalueze capacitatea grupului bancar Erste de a acţiona prudent în condiţii de stres.

„Nu este nicio îndoială că testul de stres al Uniunii Europene este un exerciţiu util care sporeşte gradul de transparenţă. Legat de specificul modelului nostru de business, am anunţat în această dimineaţă rezultatele noastre pe primele nouă luni din an , iar nivelul nostru de capitalizare (CET1) este la un nivel confortabil de 13,2%. Am atins acest prag prin creşterea businessului nostru central şi din economiile din Europa Centrală şi de Est”, a spus Andreas Treichl, CEO-ul grupului Erste.

Autoritatea Bancară Europeană a publicat astăzi rezultatele testului de stres sistemic din 2018, în care s-au luat în considerare nivelul de capitalizare al grupului bancar (CET1), în contextul în care ar avea loc un scenariu stresant: o cădere a PIB-ului în UE de 2,7%, o cădere de 19% a preţului imobiliarelor de 19,1%, creşterea dobânzilor, deprecierea valutelor din ţările în care desfăşoară operaţiuni grupul Erste.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO