Bănci și Asigurări

Eugen Rădulescu, BNR: Băncile rămân prizonierele creditelor date firmelor pe colateral

Eugen Rădulescu, BNR: Băncile rămân prizonierele...

Autor: Claudia Medrega

16.05.2019, 19:00 464

Pe lângă problemele de eligibilitate scăzută a compa­niilor care pot să fie creditate de bănci, legate inclusiv de capi­ta­lurile negative, nici personalul bancar nu este pregătit adec­vat pentru a identifica firmele finanţabile, existând situaţii în care sunt creditate companii cu un plan de afaceri prost, doar pentru că au garanţii adecvate, consideră Eugen Rădulescu, directorul direcţiei Stabilitate Financiară din BNR.

„Aproape jumătate din companiile din România au capi­taluri negative. Dar nici personalul bancar nu este pregătit adecvat pentru a identifica companiile care pot fi creditate. Rămânem prizonierii creditelor date pe colateral, indiferent de calitatea planului de business. Putem să credităm companii cu un plan de business extrem de prost, pentru că au un colateral foarte ridicat. Sistemul bancar trebuie să lucreze cu mai multă seriozitate în interiorul său“, a declarat Rădulescu la Forumul Pieţei Financiare, organizat de Asociaţia Română a Băncilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO