Bănci și Asigurări

Eugen Rădulescu, director BNR: Profitabilitatea sectorului bancar s-a îmbunătăţit. Cota de piaţă a băncilor cu pierderi s-a redus la 2,6% în septembrie 2019, faţă de un maxim de 57% în 2012

Eugen Rădulescu, directorul direcţiei Stabilitate Financiară din BNR:

Băncile trebuie să-şi ajusteze modelele de business pentru a îmbunătăţi eficienţa costurilor într-un mediu financiar caracterizat de presiuni asupra profitabilităţii. Cel mai probabil, consolidarea bancară va continua în România în următorii ani.

Eugen Rădulescu, directorul direcţiei Stabilitate Financiară din BNR: Băncile trebuie să-şi ajusteze modelele de business pentru a îmbunătăţi eficienţa costurilor într-un mediu financiar caracterizat de presiuni asupra profitabilităţii. Cel mai probabil, consolidarea bancară va continua în România în următorii ani.

Autor: Claudia Medrega

04.11.2019, 09:10 308

Ajustarea modelelor de afaceri ale in­sti­tu­ţiilor de credit, creşterea concurenţei, in­clusiv din partea fintech-urilor şi techfinuri­lor, şi consolidarea suplimentară a secto­ru­lui bancar sunt provocări pentru bănci în perspec­tivă, în viziunea şefului Direcţiei Stabilitate Financiară din BNR.

Profitabilitatea sectorului bancar s-a îmbunătăţit în ultimii ani, favorizată de cadrul macroeconomic favorabil, dar şi un cost al riscului de credit mai scăzut, iar cota de piaţă a băncilor cu pierderi s-a redus la 2,6% în sep­tembrie 2019, faţă de un maxim de apro­ximativ 57% în 2012, a declarat Eugen Rădulescu, directorul Direcţiei Stabilitate Finan­ciară din BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO