Bănci și Asigurări

Euler Hermes: Cursul de schimb este o sursă suplimentară de incertitudine

Euler Hermes: Cursul de schimb este o sursă...

Autor: Mircea Nica

21.05.2021, 00:00 155

Pentru sectoarele exportatoare, cursul de schimb este o sursă suplimentară de incertitudine, astfel potenţialul mecanismului de compensare prin exporturi poate fi consolidat sau anulat de fluctuaţiile cursului de schimb, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Euler Hermes, companie specializată în zona creditelor comerciale şi a serviciilor financiare, parte a Grupului Allianz.

„Căderea abruptă a veniturilor din primul val pandemic accentuase această posibilitate. Revenirea rapidă a economiilor afectate în ultimele 12 luni a schimbat optica spre riscul de supraîncălzire şi în consecinţă spre creşterea preţurilor. De fapt, adevărata frică a pieţelor financiare globale nu este atât inflaţia în sine - un lucru de altfel benefic dacă nivelul este controlabil atunci când vorbim de relansare economică, ci posibilitatea creşterii ratelor de dobândă de referinţă ce ar diminua semnificativ profiturile companiilor şi implicit randamentele deţinătorilor de acţiuni şi obligaţiuni. Privind însă pe termen mai lung, şocurile pe termen scurt aferente unor creşteri succesive de dobânzi, aflate de mult timp la minime istorice la nivel global, ar putea constitui preţul necesar ce trebuie plătit pentru asigurarea sustenabilităţii economice“, a declarat Mihai Chipirliu, CFA - risk director la Euler Hermes România. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO