Bănci și Asigurări

Euler Hermes: Finanţarea externă şi comerţul, principalele vulnerabilităţi ale României în cazul unei recesiuni globale

Euler Hermes: Finanţarea externă şi comerţul,...

Autor: Roxana Rosu

05.06.2019, 10:35 283

Şase ţări sunt în pericol în cazul unei recesiuni globale, respectiv Argentina, Tunisia, Bahrain, Turcia, Iordania şi Cipru, iar alte 12 sunt ”mai vulnerabile”, arată un studiu global realizat de Euler Hermes, care menţionează în cazul României anumite riscuri legate de creşterea deficitelor şi incertitudini politice, care ar putea pune presiune pe moneda naţională pe termen scurt.

„La nivelul ţărilor din CEE inflaţia în creştere (mai ales în România şi Ungaria) a fost asociată şi cu o creştere economică mult peste nivelul ţărilor mai dezvoltare din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, creşterea de 5.1% a Produsului Intern Brut din România pentru primul trimestru are ataşată şi deficitele cele mai ridicate enunţate mai sus. Acestea, potenţate de anumite incertitudini la nivel politic şi în lipsa măsurilor de ajustare a dezechilibrelor care se completeze politica monetară se pot uşor materializa în presiuni asupra cursului de schimb, ca supapă de reglare pe termen scurt”, spune Mihai Chipirliu, CFA, Head of Risk Analysis  Euler Hermes România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO