Bănci și Asigurări

Euro Insol a scos din insolvenţă Servtrans Invest după cinci ani

Euro Insol a scos din insolvenţă Servtrans Invest după...
13.09.2016, 20:24 829

Prin hotărârea pronunţată la data de 09.09.2016, Tribunalul Bucureşti a admis cererea administratorului judiciar Euro Insol  şi a dispus închiderea procedurii de reorganizare judiciară faţă de Servtrans Invest S.A .”, a anunţat marţi Euro Insol.

Servtrans Invest a fost o firmă a omului de afaceri Cristian Borci, pe care a vândut-o după ce a intrat în insolvenţă omului de afaceri Gruia Stoica, cel care controlează GFR.

Servtrans Invest a intrat în insolvenţă în iulie 2011, având în spate datorii de 175 mil. lei şi peste 100 de creditori. În 2010, compania avea o pierdere de 36 mil. lei, la fel ca în 2009.

„Imediat după deschiderea insolvenţei au fost denunţate 22 de contracte comerciale la care tarifele de transport erau sub preţul de cost şi au fost reduse cheltuielile de exploatare”.

În martie 2013, judecătorul-sindic a confirmat planul de reorganizare a Servtrans Invest S.A., plan întocmit de Euro Insol. Pe parcursul reorganizării, Servtrans Invest a reuşit să plătească, atât creditorii înscrişi la masa credala, cât şi datoriile curente, la acest moment fiind la zi cu toate obligaţiile către bugetul de stat. După trei ani de reorganizare, Servtrans Invest S.A. iese din insolvenţă întărită, pe profit şi fără datorii, fiind redata în circuitul civil că o companie viabilă şi eficientă, a menţionat administratorul judiciar .

Euro Insolt şi Remus Borza au intrat în atenţia publică odată ce în mai 2012 au fost desemnaţi administratorii insolvenţei Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie pe care statul o mai deţine.

După patru ani de reorganizare, procese şi multe controverse, Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă, raportând pentru primele opt luni din acest an un profit de un miliard de lei, cel mai mare înregistrat de o companie în acest an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO