Bănci și Asigurări

Euro s-ar putea aprecia cu aproape 5% în faţa dolarului în 2020, în contextul în care riscurile politice migrează către SUA

Euro s-ar putea aprecia cu aproape 5% în faţa dolarului...

Autor: Alex Ciutacu

10.01.2020, 16:24 314

Moneda euro s-ar putea aprecia cu peste 4,5%, la o paritate de 1,16 dolari pentru un euro în 2020, pe fondul unei reveniri la nivelul economiei europene, a politicilor stabile transmise de Banca Centrală Europeană (BCE) şi a riscurilor politice care migrează înspre Statele Unite, potrivit specialiştilor în valută ai băncii Nomura, citaţi de CNBC.

Euro, utilizat ca monedă principală în 19 ţări, se tranzacţiona vineri la 1,11 dolari pentru un euro. Moneda euro s-a depreciat în faţa dolarului pe parcursul anului 2019, scăzând în momentele în care peisajul comerţului internaţional era inundat de incertitudinea generată de tensiunile SUA – China, precum şi în momentele percepute ca risc politic şi ca semne ale încetinirii economice.

În luna septembrie, euro s-a depreciat la 1,09 dolari pentru un euro, în contextul în care investitorii au pus la îndoială perspectivele economice ale Germaniei – motorul zonei euro – situaţie corelată cu incertitudinea din guvernul italian.

Strategii de la Nomura consideră că în 2020 moneda euro va recupera o parte din pierderile înregistrate în anul anterior.

„Rămânem pozitivi cu privire la evoluţia euro în 2020, în contextul în care o revenire ciclică ar trebui să susţină moneda unică”, notează analiştii băncii.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO