Bănci și Asigurări

Euro scade la minimul ultimelor 16 luni, iar lira sterlină se prăbuşeşte pe fondul incertitudinii din Uniunea Europeană

Euro scade la minimul ultimelor 16 luni, iar lira...

Autor: Alex Ciutacu

12.11.2018, 13:53 1201

Euro s-a depreciat astăzi la cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni în contextual în care Comisia Europeană se arată pregătită pentru a continua discuţiile cu Italia asupra bugetului pentru 2019, potrivit Bloomberg.

Între timp, lira a înregistrat cea mai mare scădere din uiltima lună, pe fondul presiunilor din ce în ce mai ridicate ce se adună asupra premierului Theresa May din cauza Brexitului.

Atât euro cât şi lira sterlină s-au depreciat cu peste 4% anul acesta faţă de dolar, în contextul în care discuţiile asupra bugetului Italiei au generat confuzie la nivel politic, împreună cu negocierile înrelungate pentru Brexit şi cu politicile monetare pe care le anunţă Banca Centrală Europeană pentru anul viitor.

Investitorii se tem că pe fondul acestui climat economic şi politic Consiliul de Guvernare al structurii va schimba predicţia de creştere economică în cadrul întâlnirii oficiale din luna decembrie.

Astfel, euro s-a depreciat cu 0,6% faţă de dolar la 1,1267 dolari – cel mai scăzut nivel înregistrat din iunie 2017 până în prezent, în timp ce lira s-a depreciat cu un procent, la 1,2847 dolari.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO