Bănci și Asigurări

Eurodeputat PSD: Comisia Europeană va primi noi informaţii privind manipularea ROBOR de către băncile din România

Eurodeputat PSD: Comisia Europeană va primi noi informaţii privind manipularea ROBOR de către băncile din România
19.02.2019, 14:42 630

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a anunţat marţi că va transmite o nouă scrisoare către Comisia Europeană, cu privire la manipularea ROBOR de către bănci, el afirmând că în spaţiul public apar în continuare semnale privind continuarea acestui comportament al băncilor.

”Am informat deja Comisia Europeană privind suspiciunile care există în România cu privire la manipularea ROBOR de către bănci şi am cerut intervenţia autorităţilor europene. Am primit confirmarea că reprezentanţii Comisiei Europene analizează situaţia. Acesta este un lucru benefic pentru români şi sper la celeritate din partea Comisiei Europene. Tocmai de aceea, voi transmite o nouă scrisoare Comisiei Europene, pentru a atrage atenţia că în spaţiul public apar în continuare semnale privind continuarea acestui comportament al băncilor. Înţeleg faptul că la începutul acestui an, deşi ROBOR a crescut, băncile nu au avut tranzacţii între ele, mişcarea nefăcând altceva decât să crească ratele românilor. Asistăm la un comportament total imoral al băncilor, comportament care trebuie stopat”, a declarat Răzvan Popa, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Răzvan Popa a transmis zilele trecute o scrisoare Comisarului european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, precum şi vicepreşedintelui CE, Jyrki Katainen, privind posibila manipulare a ROBOR de către băncile din România, solicitând intervenţia de urgenţă a Bruxellesului.

AFACERI DE LA ZERO