Bănci și Asigurări

Euroins face eforturi pentru a-şi diversifica portofoliul: poliţele property au crescut cel mai mult în 10 luni

Rate de neperformanţă de o singură cifră devin realitate după opt ani de luptă cu creditele proaste

Rate de neperformanţă de o singură cifră devin realitate după opt ani de luptă cu creditele proaste

Autor: Anelis Baciu

24.11.2016, 00:05 327

Euroins, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală a asigurărilor auto obligatorii (RCA), a înregistrat prime brute subscrise în valoare de 158 milioane de euro în intervalul ianuarie-octombrie al acestui an, arată datele publicate la Sofia de acţionarul companiei, grupul bulgar Euro­hold. Poliţele RCA reprezintă în continuare prin­cipalul motor pentru afacerile bulgarilor, acestea re­prezentând circa 95% din primele brute totale subscrise în primele nouă luni din an, echivalentul a 151 mil. euro. Vânzările de poliţe RCA sunt cu circa 22% mai mari în septembrie 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Deşi ponderea RCA rămâne considerabilă, de remarcat este însă că asigurătorul face eforturi să-şi balansese portofoliul şi să subscrie mai mult pe zona property. Primele sub­scri­se în contul poliţelor property au crescut în primele nouă luni cu peste 26%, până la 1,9 milioane de euro. Vânzările de poliţe property au marcat cel mai mare avans dintre toate clasele de asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO