Bănci și Asigurări

Euroins plănuieşte să îşi majoreze capitalul social cu 44,7 mil. lei, până la 561,9 mil. lei. Adunarea generală a acţionarilor este programată pe 2 august

Euroins plănuieşte să îşi majoreze capitalul social...

Autor: Mircea Nica

07.07.2022, 09:00 135

♦ Suma de 44,7 mil. lei reprezintă compensarea unei creanţe în euro pe care acţionarul majoritar Euroins Insurance Group o are asupra Euroins România ♦ Majorarea capitalului social se va efectua prin emiterea de noi acţiuni la un preţ de emisiune de 10 lei per acţiune nou-emisă, din care valoarea nominală per acţiune de 1 leu şi prima de emisiune per acţiune de 9 lei.

Euroins România, noul lider al pieţei asigurărilor după prăbuşirea companiei City Insurance, vrea să îşi majoreze capitalul social cu 44,7 mil. lei, măsura urmând să fie discutată pe data de 2 august, când va avea loc Adunarea Ge­nerală a Acţio­nari­lor (AGA), con­form unui con­vo­cator.

Astfel, pe lângă apobările privind situaţia financiară din anul 2021, acţionarii vor aproba majorarea capitalului social cu 44,7 mil. lei, care de fapt este o compensare a unei creanţe în euro pe care acţionarul majoritar Euroins Insurance Group o are asupra Euroins România în baza contractului de împrumut subordonat din data de 14 iulie 2021 pentru suma de 8 mil. euro şi a contractului de împrumut subordonat din 28 septembrie 2021 pentru suma de 1,06 mil. euro, conform convocatorului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO