Bănci și Asigurări

Euroins a primit aprobarea ASF pentru o majorare a capitalului cu 44,7 mil. lei. Înainte de majorare compania avea un capital de 410 mil. lei. În prezent, ASF încă are un control în derulare la Euroins România

Euroins a primit aprobarea ASF pentru o majorare a...

Autor: Mircea Nica

03.03.2023, 00:05 196

Kiril Boshov, CEO al Euroins Insurance Group, susţinea recent într-o conferinţă de presă că, potrivit calculelor companiei, nu mai este nevoie de alte majorări ale capitalului El a mai menţionat că rata de solvabilitate (SCR) a ajuns la 160% după semnarea contractului de reasigurare cu EIG Re, divizia de reasigurări din cadrul grupului Euroins, iar rata capitalului minim (MCR) a ajuns la 300%.

Euroins România a primit aprobarea Au­torităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a-şi majora capitalul cu 44,7 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de ASF. Compania avea un nivel al capi­talului de 410 mil. lei, după cum a spus recent Kiril Boshov, CEO al Euroins Insu­rance Group, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Aprobarea majorării capitalurilor societăţii Euroins România Asigurare Reasgiurare cu 44,7 mil. lei, sumă provenită dintr-un împrumut subordonat. Menţionăm că ultimul document necesar aprobării a fost primit de ASF la finalul lunii ianuarie a acestui an“, au transmis reprezentanţii ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO