Bănci și Asigurări

Euroins România a înregistrat peste 60.000 de dosare de daună în T1/2021 şi a plătit peste 400 mil. lei pentru toate despăgubirile auto şi vătămările corporale

Euroins România a înregistrat peste 60.000 de dosare de...

Autor: Mircea Nica

03.06.2021, 10:54 175

Euroins România, parte a grupului bulgar Eurohold, al doilea cel mai mare asigurător RCA, a înregistrat la finalul primului trimestru din 2021, pewste 60.000 de dosare de daună şi a plătit peste 400 mil. lei pentru toate despăgubirile auto şi vătămările corporalte, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

”Suntem transparenţi şi aceste rezultate arată că Euroins România creşte într-un mod sănătos. În ceea ce priveşte portofoliul nostru de asigurări, îl vom diversifica în continuare cu produse noi, uşor de înţeles, pentru a aduce beneficii clienţilor noştri şi valoare adăugată vieţii lor. Relansăm „Prima mea poliţă”, o asigurare pentru accidente, care se concentrează asupra copiilor noştri şi a accidentelor care apar pe măsură ce cresc”, a transmis Tanja Blatnik, directorul general al Euroins România.

În urma auditului financiar realizat de Grant Thornton, Euroins România a ajuns la o cerinţă de capital de solvalbilitate de 118,5%, iar cerinţa de capital minim se afla la un nivel d 278,4%.

“Colaborăm cu furnizori de top în oferirea de produse de asistenţă medicală şi rutieră, serviciile devenind active fără intervenţia Euroins. Am adoptat termeni şi condiţii noi pentru produsul Casco, am extins inclusiv reţeaua de ateliere auto partenere în toată ţara. Este foarte important să ne remarcăm prin oferirea unor produse facultative şi servicii bune”, a mai transmis Tanja Blatnik.

La începutul acestui an, Euroins a început un proces complex de repoziţionare pe piaţa asigurărilor. În conformitate cu strategia de scădere a expunerii în sectorul RCA şi pentru a realiza o creştere sănătoasă pe piaţă, compania şi-a reîmprospătat produsele non-RCA.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO