• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8810
  • Leu / USD4.7247
Bănci și Asigurări

Euroins România cheamă acţionarii pentru a vota o nouă majorare de capital, de peste 120 mil. lei, după alte două creşteri succesive de capital. CEO: Vrem să ne dezvoltăm şi pe produse non-RCA

Euroins România cheamă acţionarii pentru a vota o nouă majorare de capital, de peste 120 mil. lei, după alte două creşteri succesive de capital. CEO: Vrem să ne dezvoltăm şi pe produse non-RCA

Autor: Cristina Bellu

05.08.2021, 11:34 245

Euroins România, parte a gru­pu­lui bulgar Eurohold, cheamă acţionarii pe 15 septembrie pentru a vota o nouă majorare de capital, de peste 120 mil. lei, după alte două creşteri succesive recente de capital, de peste 126 de milioane de lei.

Cu această majorare, Euroins România Asigurare Reasigurare SA va atinge o creştere totală de capital de peste 246 milioane lei în ultimele luni, parte din strategia Euroins Insurance Group (EIG) AD de a-şi consolida poziţia şi de a sprijini creşterea pe piaţa din România.

„Această rundă de majorare de capital vine în contextul în care compania noastră se află într-o strategie de transformare. Este normal să majorăm capitalul pentru a respecta noile cerinţe legale introduse în 2021, dar şi pentru a ne putea urmări strategia pe termen lung. Suntem dedicaţi creşterii calităţii şi diversificării portofoliului de asigurări: dorim să ne dezvoltăm şi pe produse non-RCA inovative, cum ar fi poliţele de sănătate, de călătorii, accidente şi răspundere civilă pentru care avem deja o creştere semnificativă între 80% -180%”, spune Tanja Blatnik, CEO.

Ea precizează că obiectivul principal al companiei îl reprezintă consolidarea poziţiei pe piaţă şi îmbunătăţirea rezultatelor financiare.

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente care operează în regiunea EEC / EEA / FSU. Compania se concentrează pe oferirea unei game largi de produse generale, de sănătate şi de asigurări de viaţă.

Grupul are sediul central în Bulgaria şi operează în 11 ţări europene şi are filiale de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Belarus şi Georgia. EIG operează şi în Grecia şi Polonia şi are operaţiuni de asigurări de nişă în Spania şi Italia.

În prezent, grupul de asigurări are peste 4 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi. EIG este o filială a Eurohold Bulgaria, un grup independent de top care operează în regiunea CEE / SEE / FSU, listat la bursele de la Sofia şi Varşovia. Eurohold Bulgaria este activă în asigurări, leasing, vânzări de autoturisme, gestionarea activelor şi operaţiuni de investiţii.

Recent, Еurohold a finalizat achiziţionarea a şapte subsidiare ce aparţineau grupului energetic ceh CEZ din Bulgaria pentru 335 milioane euro. În urma tranzacţiei, Еurohold, prin filiala sa deţinută în întregime de compania Eastern European Electric B.V. (EEEC), a achiziţionat cel mai mare distribuitor, furnizor şi comerciant de energie electrică din Bulgaria.

După achiziţionarea şi integrarea activelor Grupului CEZ, Еurohold se va concentra pe două segmente principale - asigurări şi energie, dorindu-şi să îşi dubleze  numărul de clienţi pe care îi deserveşte la peste 7 milioane şi să îşi crească numărul de angajaţi la peste 6.000 de persoane în 11 ţări din centrul, estul şi sud-estul Europei (CESEE) şi fosta Uniune Sovietică (FSU).

Pe termen lung, Eurohold îşi propune să dezvolte EEEC într-unul dintre principalii furnizori de servicii de utilităţi din regiune şi va căuta oportunităţi de a-şi extinde operaţiunile în ţările vecine. Activele şi veniturile totale ale holding-ului care tocmai s-a extins sunt estimate că vor depăşi 1,5 miliarde euro, în timp ce profitul operaţional combinat (EBITDA) se estimează că va ajunge la aproximativ 120 milioane europe an. Conform strategiei sale, Еurohold se aşteaptă să genereze venituri şi profitoperaţional combinat (EBITDA) de aproape 2 miliarde EUR şi, respectiv, 200 milioane euro pe an până în 2025.

Companiile de asigurări Euroins şi City Insurance deţineau la finalul anului 2020 o cotă de piaţă cumulată de circa 75% pe piaţa RCA, iar în urma unor simulări privind administrarea riscului reiese că cea mai potrivită soluţie pentru restabilirea indicatorilor prudenţiali ar fi infuzia de capital, conform raportului anual al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru 2020.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0162
Ieri: 4.9469
Azi: 4.7247
Diferență: -0,4803
Ieri: 4.7475
Azi: 5.8810
Diferență: 1,2708
Ieri: 5.8072
Azi: 4.7380
Diferență: 0,2836
Ieri: 4.7246