Bănci și Asigurări

Eurolife ERB Asigurări de Viaţă prelungeşte mandatele conducerii cu patru ani

Eurolife ERB Asigurări de Viaţă prelungeşte mandatele...

Autor: Liviu Popescu

25.01.2016, 00:00 580

Compania de asigurări de viaţă Eurolife ERB, care în prezent este deţinută de o firmă canadiană, a decis prelungirea mandatului conducerii pentru o perioadă de patru ani, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial. Astfel, Anitei-Laura Niţulescu, 43 de ani, care ocupă funcţia de director general, îi va fi prelungit mandatul cu patru ani. Consiliul de Administraţie al asigurătorului a decis şi prelungirea cu patru ani a mandatului directorului general adjunct Andreea Roxana Branişte, 43 de ani. Niţulescu s-a alăturat grupului Eurobank în vara anului 2006, când firmele de asigurare ale grupului Eurobank, care atunci controla Eurolife ERB, erau în faza de autorizare. Eurolife Asigurări de Viaţă era pe locul opt în piaţa asigurărilor de viaţă la finele anului 2014, cu prime subscrise de 74 mil. lei şi cotă de piaţă de 4,5%.

Eurobank, a treia cea mai mare bancă din Grecia, care controlează pe plan local Bancpost, a deţinut până în decembrie 2015 participaţia majoritară la Eurolife Asigurări, respectiv 80%. Ponderea participaţiei la Eurolife ERB a fost diminuată la 20% ca urmare a unei tranzacţii internaţionale. Eurobank a convenit în ultimă lună din 2015 vânzarea unei participaţii de 80% la divizia de asigurări a Eurolife către compania canadiană Fairfax Financial Holdings pentru 316 milioane de euro. Eurobank intenţionează să se concentreze mai mult pe activităţile bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO