Bănci și Asigurări

Euromoney: Erste, proprietarul BCR, are cea mai bună divizie de private banking din România, Austria şi Slovacia

Euromoney: Erste, proprietarul BCR, are cea mai bună...

Autor: Cristina Bellu

06.04.2023, 11:05 664

Grupul austriac Erste, proprietarul BCR, a fost desemnat drept instituţia financiară cu cele mai bune servicii de private banking din România, Austria şi Slovacia de către revista financiară britanică Euromoney.

În România, serviciul de private banking a fost inclus în portofoliul BCR începând cu 2010, iar în prezent acoperă toate regiunile din ţară, cu focus în principal pe Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa.

Divizia oferă servicii pentru aproximativ 3.000 de clienţi, valoarea totală a activelor administrate ajungând la aproape 1,9 mld. euro, potrivit datelor Erste.

În Austria, Erste Private Banking are în portofoliu 6.000 de clienţi şi gestionează active totale de aproape 50 mld. euro, în timp ce în Slovacia administrează active în valoare totală de peste un miliard de euro pentru cei peste 1.600 de clienţi.

“Chiar dacă anul trecut a fost deosebit de dificil pentru pieţele de capital, am reuşit să ne creştem businessul prin îmbunătăţirea serviciilor şi prin abordări inovatoare cum ar fi investiţiile în zona de ESG, în pieţele private şi în digitalizare”, spune Maximilian Clary und Aldringen, şef al departamentului Private Banking and Wealth Management.

Grupul austriac a încheiat 2022 cu un venit net din dobânzi de 5,95 miliarde euro, în creştere cu 19,6% faţă de 2021, în timp ce profitul net atribuibil proprietarilor societăţii mamă a crescut cu 12,5%, la 2,16 miliarde euro.

La 31 decembrie 2022, activele totale ale grupului se cifrau la 323,8 mld. euro, în creştere cu 5,3% an/an.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO