Bănci și Asigurări

Euromoney: Viitorul este destul de neclar pentru că sunt multe întrebări la care nu există un răspuns

Euromoney: Viitorul este destul de neclar pentru că...

Autor: Cristian Hostiuc

17.01.2017, 11:41 213

Europa, dar şi toată lumea  se confruntă cu tot mai multe incertitudini decât niciodată, pe masă fiind multe întrebări şi teme la care nu există un răspuns şi nimeni nu ştie cum vor evolua lucrurile: Brexit, venirea lui Donald Trump ca preşedinte în America, zona euro.

În acest an se vor împlini 10 ani de la începutul crizei subprime din America, care a dus la această criză mondială, dar şi 100 de ani de la revoluţia din Rusia, a spus Christopher Garnett, directorul conferinţelor Euromoney, la deschiderea de la Viena a celui mai important eveniment pentru investitori din Europa Centrală şi de Est.

“Sper ca Europei Centrale şi de Est să-i fie bine în 2017 cu toate aceste incertitudini din Europa  sau din Statele Unite. În America, oamenii, cu o educaţie ridicată sunt entuziasmaţi de Donald Trump, chiar dacă nimeni nu ştie ce va aduce acest trumpism”, a menţionat el.

Având în vedere că ultimele date din Europa aratî o creştere economică mai solidă, zona Europei Centrale şi de Est ar trebui să aibă o creştere economică dublă, a adăugat Christopher Garnett.

Ministrul de Finanţe al Austriei, Hans Jorg Schelling, se întreba pentru cine va fi mai rău Brexitul, pentru Marea Britanie sau pentru Europa: Nimeni nu ştie ce se va întâmpla şi care sunt consecinţele acestui Brexit.

Europa are multe lucruri care nu a fost rezolvate şi a dat ca exemplu problema creditelor neperformante din Italia.

Ce va însemna Brexitul pentru sectorul financiar din Europa, a întrebat ministrul. Ce înseamnă Donald Trump pentru economia Americană, pentru politica bugetară pare să fie bine, pentru că se vor face investiţii, dar ce va aduce acest profesionist invocat de noul preşedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO