Bănci și Asigurări

Europa: Eşecul Super Ligii la fotbal scoate la lumină rolul în creştere al băncilor americane în cadrul economiei regiunii şi acestui sport

Europa: Eşecul Super Ligii la fotbal scoate la lumină...

Autor: Catalina Apostoiu

30.04.2021, 00:00 134

Rolul JPMorgan Chase ca finanţator al Super Ligii la fotbal propuse în Europa arată proeminenţa în creştere a băncilor americane în economia regiunii, inclusiv la nivelul celui mai iubit sport de pe continent, scrie The Wall Street Journal.

Implicarea în fotbalul european vine pe fondul dominaţiei în creştere a băncilor americane în detrimentul rivalelor lor europene în a oferi consultanţă companiilor de pe continent.

Cele mai importante cinci bănci de investiţii din Europa după venituri îşi au sediul în America, potrivit Dealogic. Băncile americane au adus opţiuni de finanţare folosite în sporturile americane considerate inovatoare în Europa.

Băncile fac parte dintr-un grup mai mare, incluzând fondurile de pensii şi companiile de asigurare, aflat în căutare de randamente. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO