Bănci și Asigurări

EximBank a finalizat preluarea integrală a Băncii Româneşti după ultima aprobare a BNR, în final rezultând o bancă cu active de 21,5 mld. lei, capital de 1,6 mld. lei şi locul 8 în sistemul bancar

Traian Halalai, CEO al EximBank

Traian Halalai, CEO al EximBank

Autor: Cristian Hostiuc

23.12.2022, 11:00 1538

BNR a aprobat pe finalul anului dosarul final de fuziune prin absorbţie a Băncii Româneşti de către Eximbank, iar până pe 31 decembrie vor fi îndeplinite toate formalităţile juridice de înregistrare. În final va rezulta o bancă cu active de 21,5 mld. lei ceea ce înseamnă locul 8 în sistemul bancar, şi capital de 1,6 mld. lei.

Momentan, se va menţine denumirea de EximBank dar anul viitor va fi un rebranding cu un alt nume.

Traian Halalai, CEO al EximBank şi cel care a susţinut această achiziţie, va rămâne CEO al băncii, iar Lucian Anghel şi Oana Ilie de la Banca Românească vor prelua poziţii de vicepreşedinţi în EximBank.

EximBank a finalizat achiziţia Băncii Româneşti acum patru ani, la începutul anului 2020, după ce grupul bancar maghiar OTP nu a primit aprobarea BNR pentru achiziţia Băncii Româneşti, un dosar destul de controversat.

Banca Românească a fost deţinută de grupul grecesc National Bank of Greece, care după căderea tranzacţiei cu OTP a făcut deal-ul cu EximBank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO