Bănci și Asigurări

EximBank a încheiat două convenţii cu FNGCIMM prin care fermierii vor primi garanţii

EximBank a încheiat două convenţii cu FNGCIMM prin...

Autor: Mediafax

23.05.2019, 00:00 172

Eximbank a înheiat două convenţii de lucru cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) în vederea accordării de garanţii în baza OUG 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor, pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul producţiei vegetale, zootehnice şi acvaculturii.

FNGCIMM va garanta în procent de până la 80% din valoare, cel mult 2,4 mil. euro, creditele acordate de către instituţiile finanţatoare beneficiarilor eligibili, care desfăşoară activităţi în domeniul agricol, vegetal, zootehnic sau al acvaculturii sau care derulează proiecte de investiţii cu finanţare prin PNDR 2014-2020 şi POPAM 2014-2020. Garanţia se obţine la solicitarea băncii, în baza unei finanţări aprobate. Până în prezent, FNGCIMM a semnat convenţii de lucru pentru acordarea garanţiilor cu Libra Internet Bank, First Bank, OTP Bank România şi EximBank.

Beneficiarii eligibili pentru acest mecanism de garantare sunt fermieri persoane fizice sau juridice, care desfăşoară activităţi în domeniul agricol vegetal/zootehnic sau al acvaculturii. „Ştim că una dintre preocupările principale ale antreprenorilor care caută susţinere financiară este identificarea garanţiilor. Am încheiat aceste convenţii cu FNGCIMM tocmai pentru a putea contribui la consolidarea agribusinessului românesc într-un context în care agricultura românească este în plină dezvoltare, iar antreprenorii au nevoie de soluţii de creditare specializate care să favorizeze creşterea productivităţii şi, implicit, a afacerilor“, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO