Bănci și Asigurări

Eximbank devine lider în factoringul de export cu o cifră de afaceri de 155,6 mil. euro în 2018

Eximbank devine lider în factoringul de export cu o...

Autor: Claudia Medrega

02.07.2019, 00:05 343

EximBank, instituţie de credit controlată de stat, a fost în 2018 liderul pieţei locale de factoring de export, cu o cifră de afaceri netă de 155,6 mil. euro, conform datelor Factors Chain International (FCI), cea mai importantă organizaţie internaţională de profil.

Anul trecut, clienţii EximBank s-au orientat în special către factoringul fără regres (atât intern, cât şi extern) care are ca principal atu acoperirea riscului de neplată, iar pe locul secund în topul solicitărilor a fost factoringul cu regres.

„EximBank a reuşit anul trecut să convingă tot mai multe companii că are capacitatea de a genera soluţii financiare flexibile şi avantajoase care răspund preocupărilor de optimizare a cash-flow-ului şi de finanţare, administrare şi colectarea creanţelor, lucru care, iată, ne propulsează pe prima poziţie în topul băncilor care oferă servicii de factoring de export. În ultimii patru ani, ne-am concentrat pe extinderea şi rafinarea ofertei de produse complementare finanţării, iar performanţa înregistrată pe zona de factoring de export vine să demonstreze corectitudinea principiilor pe care le-am aplicat în gândirea noastră strategică, fiind cu atât mai notabilă pentru noi cu cât am reuşit să devansăm competitori de anvergură, care se poziţionează pe primele poziţii în clasamentul băncilor locale“, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO