Bănci și Asigurări

EximBank finanţează cu 11 mil. euro Electrogrup Cluj, companie de top din energie şi telecomunicaţii, pentru susţinerea exporturilor

EximBank finanţează cu 11 mil. euro Electrogrup Cluj,...

Autor: Mona Scarisoreanu

19.04.2017, 00:00 317

EximBank, instituţie controlată de stat, a acordat companiei Electrogrup, unul dintre jucătorii de top din sectorul construcţiilor de infrastructură energetică şi de telecomunicaţii, o finanţare în valoare de 11 milioane de euro destinată în special susţinerii exportului. 

Pachetul de finanţare include un plafon multiprodus pentru asigurarea capitalului de lucru necesar derulării activităţii curente a companiei şi un plafon de garanţii ce va fi utilizat pentru participarea la un mare proiect de investiţii în Polonia, unde compania deţine o subsidiară.

Potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finanţe, Electrogrup a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 131 mil. lei (30 mil. euro).

Pentru acest an compania şi-a bugetat afaceri de 256 mil. lei. Business-ul Electrogrup este controlat de fratii Teofil şi Simion Mureşan din Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO