Bănci și Asigurări

EximBank implementează o platformă online pentru operaţiuni valutare

EximBank implementează o platformă online pentru...

Autor: Liviu Popescu

30.03.2016, 00:04 545

EximBank, instituţie de credit al cărei acţionar majoritar este Ministerul Finanţelor, anunţă că a implementat un serviciu de trezorerie online prin intermediul căruia clienţii pot urmări în timp real evoluţiile cotaţiilor de pe piaţa valutară şi pot efectua automat operaţiuni valutare la cotaţiile afişate de platforma de tranzacţionare a băncii.

Prin intermediul platformei, companiile au acces la cotaţii pentru schimburi valutare la vedere (Today/Tomorrow/Spot) şi la termen (Forward), precum şi la alte componente care facilitează analize şi grafice de reprezentare a evoluţiei pieţelor financiare.

De asemenea, sistemul oferă clienţilor posibilitatea de a comunica online şi de a vizualiza toate tranzacţiile, imediat după efectuarea acestora. „Avem în vedere extinderea funcţionalităţilor actuale ale platformei precum şi a gamei de produse de trezorerie în întâmpinarea provocărilor cu care se confruntă clienţii noştri”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Platforma oferă posibilitatea tranzacţionării, fără intervenţia manuală, până la o sumă prestabilită. Utilizatorii îşi pot seta, pe ecranul principal de vizualizare a cursurilor de schimb, perechile valutare pe care le vor tranzacţiona cel mai frecvent şi au la dispoziţie raportul tuturor tranzacţiilor efectuate până la acel moment.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO