Bănci și Asigurări

EximBank prelungeşte cu şase luni programul de finanţare din cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicat companiilor mari şi IMM-urilor cu afaceri de peste 20 mil. lei în 2019

EximBank prelungeşte cu şase luni programul de...

Autor: Cristina Bellu

16.06.2021, 13:25 227

EximBank a prelungit până la finalul anului programul de finanţare din cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicat companiilor mari şi IMM-urilor cu afaceri de peste 20 mil. lei în 2019. Astfel, societăţile care se încadrează în această categorie au la dispoziţie încă şase luni în care pot depune dosare de solicitare a produselor de finanţare şi garantare cu componentă de ajutor de stat, transmit reprezentanţii instituţiei bancare într-un comunicat.

”Flexibilitatea şi adaptabilitatea EximBank ne-au permis să dezvoltăm rapid anul trecut un portofoliu nou de produse cu componentă de ajutor de stat care să deblocheze accesul la finanţare al firmelor confruntate cu un deficit de lichidităţi din cauza pandemiei COVID-19 şi care să intensifice efectele măsurilor de sprijin implementate de autorităţi. De la lansarea programului şi până în prezent au beneficiat de garanţii de stat şi finanţări cu dobândă subvenţionată companii cu o cifră de afaceri totală de aproximativ 21 de miliarde de lei în 2019, iar cererea se menţine la un nivel ridicat”, spune Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

El menţionează că prelungirea duratei de implementare a acestui program a reprezentat o necesitate în vederea concretizării intenţiilor de accesare a acestei scheme de ajutor de stat deja exprimate de potenţiali beneficiari în parteneriat cu băncile finanţatoare.

În cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari şi IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019, societăţile pot accesa credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenţionată precum şi garanţii de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare.

Prin acest program, lansat de EximBank în octombrie 2020, se asigură un nivel de sustinere similar cu companiile europene pentru toate firmele româneşti eligibile interesate, care pot avea acces la sprijin la suma maximă permisă de Cadrul temporar al Comisiei Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO