Bănci și Asigurări

Ce expunere are asigurătorul VIG pe Credit Suisse, pe sectorul bancar din SUA şi în Rusia? Grupul austriac VIG, prezent pe piaţa românească prin Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, are o expunere de 0,1% în Credit Suisse, adică 34,4 mil. euro, şi nu are expunere în băncile regionale din SUA

Ce expunere are asigurătorul VIG pe Credit Suisse, pe...

Autor: Mircea Nica

08.06.2023, 18:40 65

Grupul austriac susţine că nu are expunere în bănci regionale din SUA şi nu are expuneri directe în Silicon Valley Bank Pe de altă parte, expunerea VIG din Rusia în anul 2022 în obligaţiuni guvernamentale şi corporate era de 165 mil. euro, aceasta pierzându-şi ulterior valoarea până la 84 mil. euro în a doua parte a anului 2022.

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), prezent pe piaţa locală prin intermediul Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, are o expunere de 0,1%, însemnând 34,4 mil. euro, în Credit Suisse, bancă care a fost cumpărată de UBS după ce a fost la un pas de prăbuşire, potrivit informaţiilor publicate de reprezentanţii VIG.

Grupul austriac susţine că nu are expuneri în bănci regionale din SUA şi nu are expuneri directe în Silicon Valley Bank.

Pe de altă parte, expunerea VIG din Rusia în anul 2022 în bonduri guvernamentale şi corporate era de 165 mil. euro, care ulterior şi-au pierdut valoarea până la 84 mil. euro în a doua parte a anului 2022. Începând cu anul 2023, după primele trei luni ale anului valoarea expunerii a ajuns la 69 mil. euro, iar pe data de 26 mai 2023 valoarea expunerii a coborât la 50 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO