Bănci și Asigurări

Expunerea străinilor pe titluri de stat româneşti revine pe creştere. Investitorii străini aveau la final de august 22,6 mld. lei plasaţi în titluri româneşti, ponderea urcând spre 19%

Expunerea străinilor pe titluri de stat româneşti...

Autor: Claudia Medrega

26.10.2016, 00:04 176

Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlurilor de stat şi-au reluat creşterea în august şi au ajuns după primele opt luni la 22,6 mld. lei, ponderea deţinerilor nerezidenţilor în totalul portofoliului de datorie publică internă apropiindu-se de 19%. La finele lunii iulie ponderea deţinerilor străinilor era de doar 16,7%.

Ponderea plasamentelor nereziden­ţilor în titluri de stat româneşti este peste nivelul din aceeaşi perioadă a anu­lui trecut şi peste valoarea de la sfârşitul anului 2015. La finalul anului trecut, investitorii străini aveau un portofoliu de titluri de stat de 20,8 mld. lei (17,6%).

Unii analişti au anticipat o creştere a ponderii deţinerilor nerezidenţilor în statisticile aferente lunilor iulie şi august în condiţiile în care se anticipa o intensificare a interesului de cumpărare al investitorilor străini pentru titlurile româneşti, în căutarea unor randamente mai ridicate, după anunţul rezultatelor referendumului din Marea Britanie din ultima parte a lunii iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO