Bănci și Asigurări

Fabrica Solina din Alba care ars sâmbătă era asigurată la Omniasig

Fabrica Solina din Alba care ars sâmbătă era...

Autor: Anelis Baciu

05.02.2019, 12:48 497

Fabrica de ingrediente alimentare Solina din judeţul Alba care a ars sâmbătă era asigurată de Omniasig, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group.

„În dimineata zilei de sâmbătă, 2 februarie 2019, un incendiu a izbucnit la fabrica Solina Romania, din judetul Alba, distrugând întreaga fabrică de ingrediente alimentare. Omniasig confirmă faptul că producătorul este asigurat la societatea noastră, în baza unei poliţe de tip asigurare de incendiu şi alte riscuri pentru clădiri şi conţinut. Suntem alături de asiguratul nostru şi depunem toate eforturile pentru soluţionarea situaţiei cu celeritate.  Pentru a oferi asistenţa necesară asiguratului, o echipă din cadrul Direcţiei Daune a OMNIASIG Vienna Insurance Group s-a deplasat la faţa locului la foarte scurt timp de la izbucnirea incendiului, în prezent fiind desfăşurate procedurile de constatare şi evaluare a daunelor”,  au transmis reprezentanţii Omniasig.  

Fabrica de condimente Solina era situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de şoseaua de centură. Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcţionat sub numele Supremia, firmă desemnată ca cel mai mare producător de condimente din România. La cumpărare, compania franceză a făcut şi o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar până în acest moment Solina Romania este considerat şi unul dintre jucătorii importanţi la nivelul pieţei est europene, cu exporturi pe 4 continente şi achiziţii de materie primă din 80 de ţări.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO