Bănci și Asigurări

Falimentul Astra Asigurări a fost confirmat de Tribunalul Bucureşti

Falimentul Astra Asigurări a fost confirmat de...

Autor: Anelis Baciu

03.12.2015, 15:28 775

Tribunalul Bucureşti a decis în sedinţa de azi falimentul Astra Asigurări, unul dintre cei mai mari asigurători locali, au declarat pentru ZF reprezentanţii instrituţiei.

„S-a admis cererea de faliment emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară asupra Astra Asigurări. Decizia nu este defintivă, contestaţia putând fi depusă în şapte zile de comunicarea deziciei prin afişarea în Buletinul Insolvenţelor”, au declarat reprezentanţii Tribunalului.

Totuşi, clienţii Astra nu pot primi încă banii care li se cuvin în contul despăgibirilor, din moment ce decizia de azi nu este definitivă.

ASF a înregistrat cererea de deschidere a procedurii de dizolvare a Astra Asigurări la Tribunalul Bucureşti pe 8 septembrie, ca urmare a eşecului procedurii de majorare de capital cu 425 milioane de lei.

Astra se numără printre cei mai mari asigurători locali, cu o cotă de piaţă de 10% şi subscrieri de circa 800 milioane de lei pe an. Portofoliul asigurătorului este format în principal din poliţe auto obligatorii (RCA), care cumulează circa 40% din poliţele în vigoare, echivalentul a circa 881.000 de contracte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO