Bănci și Asigurări

Familia Adamescu ameninţă statul român cu tribunalele internaţionale pentru falimentul Astra

Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu

Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu

Autor: Roxana Rosu

12.05.2016, 00:03 341

TNG, acţionarul majoritar al Astra Asigurări, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu, va da în judecată statul român la un tribunal internaţional de investiţii pentru încălcarea drepturilor sale, în conformitate cu o serie de tratate bilaterale de investiţii, a anunţat miercuri Alexander Adamescu, fiul proprietarului Astra Dan Adamescu. 

„Statul român prin ASF şi alte instituţii a falimentat compania Astra. Singura şansă pentru a demonstra acest adevăr este un arbitraj în faţa unei Curţi de Arbitraj Internaţional, motiv pentru care TNG a transmis Guvernului României o notificare la mijlocul lunii decembrie 2015. Răspunsul a venit prompt: s-a construit un dosar penal împotriva Astra, care ignoră în totalitate datele reale şi pune vina în exclusivitate pe două persoane: Dan şi Alexander Adamescu“, a declarat Alexander Adamescu. Adamescu a amintit că a fost cerută public arestarea sa, după doi ani, în acelaşi dosar de coruptie deschis tatălui său, Dan Adamescu.

Dosarul s-a terminat pe 8 mai anul acesta. El a adăugat că TNG, firma prin care familia Adamescu deţine acţiunile Astra Asigurări, a epuizat toate posibilităţile pentru a salva Astra, după ce „a injectat“ capital în companie şi a propus planuri de redresare. „Totul a fost în zadar, pentru că ASF ştia de la bun început că Astra trebuia să fie preluată ostil sau să dispară. Nu se doreşte aflarea adevărului în acest caz“, a afirmat acesta. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO