Bănci și Asigurări

Isărescu a făcut anul trecut 5 milioane lei din producţia de vin: Compania Măr SRL, deţinută de familia Isărescu, şi-a majorat veniturile cu 26%, cu un profit de 1,8 mil. lei, în creştere cu 122%

Isărescu a făcut anul trecut 5 milioane lei din...

Autor: Miruna Diaconu

14.06.2021, 13:21 6920

​Compania Măr SRL din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, producătorul de vin deţinut de familia guvernatorului Băncii Naţionale a României, a avut anul trecut venituri în creştere cu 26%, înregistrând o cifră de afaceri de 5,2 milioane lei, faţă de 4,1 milioane lei în 2019, conform datelor Ministerului de Finanţe.

Totodată, compania deţinută de familia Isărescu a avut anul trecut un profit net de 1,8 milioane lei, în creştere cu 122% faţă de anul anterior, fiind cel mai mare profit al companiei de la înfiinţarea acesteia. De asemenea, compania a avut în medie 22 de angajaţi anul trecut.

La Drăgăşani, familia Isărescu deţine atât circa 40 de hectare de viţă-de-vie, cât şi o cramă şi o pensiune cu sală de degustare.

Vinurile realizate de Casa Isărescu se găsesc în reţelele de magazine Annabella, Auchan, Carrefour, Kaufland, Mega Image, Metro şi Selgros, conform datelor de pe site-ul companiei. Crama produce vinuri din soiurile Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Crâmpoşie selecţionată, Tămâioasă Românească, Merlot, Negru de Drăgăşani şi Syrah.

Conform declaraţiei de avere din 2019, Mugur Isărescu deţine 54,8% din companie, la o valoare totală estimată a părţilor sociale de 788.800 lei. 23% din acţiuni sunt deţinute de soţie, iar câte 10,3% aparţin celor doi copii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO