Bănci și Asigurări

Familia italiană Benetton şi-a majorat participaţia în grupul Assicurazioni Generali la 4%

Familia italiană Benetton şi-a majorat participaţia...

Autor: Alex Ciutacu

07.05.2019, 12:34 108

Edizione, compania controlată de familiat italiană Benetton şi-a majorat participaţia în grupul Assicurazioni Generali la 4%, potrivit unui anunţ al lui Gabriele Galateri, preşedintele grupului de asigurări din Italia care operează şi în România, citat de Reuters.

În luna martie, surse din apropierea tranzacţiei au declarat pentru agenţia de presă că Edizione vrea să îşi majoreze participaţia la 5% în viitor, în funcţie de condiţiile din piaţă.

Din acţionariatul grupului italian Assicurazioni Generali mai fac parte grupul bancar Mediobanca cu o participaţie de 12,9% şi antreprenorii italieni Francesco Gaetano Caltagirone şi Leonardo Del Vecchio cu participaţii de 5, respectiv 4,9%.

Generali este prezent la nivel local prin intermediul asi­gurătorului cu acelaşi nume, dar şi prin intermediul unui ad­ministrator de pensii pri­vate. În România grupul ita­lian nu are o divizie de asset ma­nagement. Generali Asigurări are afaceri anuale de peste 600 mil. lei în Ro­mânia, în timp ce Generali Pensii are în adminis­trare active de circa 4,3 mld. lei. Pe zona de asigurări, Generali ocupă lo­curile fruntaşe în piaţă la nivel de profita­bilitate.

Grupul Generali a închis 2018 cu prime brute subscrise totale în valoare de 66,7 miliarde de lei, cu aproape 5% mai mult decât în 2017. Profitul net s-a situat la 2,3 miliarde de euro, în creştere cu 9,4%

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO