Bănci și Asigurări

Fără precedent: Cele mai mari bănci din lume investesc 50 de milioane dolari pentru a crea o infrastructură blockchain şi o monedă digitală prin care să efectueze transferurile de bani

Fără precedent: Cele mai mari bănci din lume investesc...

Autor: Alex Ciutacu

17.05.2019, 15:10 1181

Câteva dintre cele mai mari bănci din lume pregătesc un proiect de 50 milioane dolari pe infrastructură blockchain cu o monedă digitală prin care să efectueze transferurile financiare, potrivit unor surse citate de Reuters.

Proiectul a fost anunţat şi în trecut şi a fost propus iniţial de grupul elveţian bancar UBS şi startup-ul londonez Clearmatics în 2015. Scopul acestuia este de a dezvolta o infrastructură de compensare, decontare şi transfer de bani care să funcţioneze mai eficient în pieţele financiare.

Peste 10 bănci sunt implicate în proiectul care va crea o entitate nouă numită Fnality – care va gestiona noul proiect.

Acordul nu a fost încheiat în totalitate, deci detaliile proiectului se mai pot schimba. Sistemul ar putea fi lansat în 2020.

Băncile cunoscute că şi-ar fi anunţat în piaţă intenţiile petnru acest proiect sunt UBS, Banco Santander, Bank of New York Mellon, State Street, Credit Suisse Group, Barclays, HSBC şi Deutsche Bank.

„Suntem membri ai proiectului USC şi putem confirma că finalizăm etapa de R&D”, a declarat un purtător de cuvânt al Barclays.

Tehnologia blockchain a devenit cunoscută iniţial la nivel global ca fiind infrastructura digitală din spatele criptomonedelor precum Bitcoin şi reprezintă un sistem de „jurnal” distribuit întreţinut de o reţea de computere.

Băncile şi alte instituţii financiare au investit în ultimii ani milioane de dolari în tehnologia blockchain, încercând să găsească un sistem mai ieftin, mai rapid şi chiar mai sigur pentru transferurile de bani şi plăţile internaţionale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO