Bănci și Asigurări

Fed a anunţat că din 2023 dobânzile la dolar vor începe să crească. Moneda americană a crescut imediat, iar pieţele bursiere au scăzut

Fed a anunţat că din 2023 dobânzile la dolar vor începe să crească. Moneda americană a crescut imediat, iar pieţele bursiere au scăzut

Jerome Powell, şeful băncii centrale a SUA

Autor: Mircea Nica

18.06.2021, 00:00 971

Dolarul s-a consolidat după ce banca centrală americană a adus în avans calendarul anticipat al primei sale creşteri la rata dobânzii postpandemice, în timp ce acţiunile globale au continuat o scădere constantă faţă de maximele record atinse la începutul săptămânii, conform Financial Times.

Şeful băncii centrale a Statelor Unite Jerome Powell a declarat că în timp ce atingerea standardului de progrese substanţiale suplimentare se află în continuare într-un orizont îndepărtate participanţii se aşteaptă ca progresul să continue. În viitoarele şedinţe, comitetul va continua să evalueze progresul economiei în direcţia obiectivelor noastre.

După ultima sa întâlnire lunară, Rezerva Federală a Statelor Unite a declarat miercuri seară că dobânzile la dolar vor începe să crească începând cu 2023, faţă de o proiecţia anterioară, care era setată pentru anul 2024. Anunţul nu a afectat pieţele din cauza aşteptărilor că acest lucru se va întâmpla într-un moment în care economia globală este capabilă să stea pe picioare. Dacă nu ar exista nicio aşteptare din partea băncii centrale cu privire la o creştere a ratei în următorii doi ani, ar induce, de fapt, mai multe de îngrijorări. Am putea fi supuşi riscului de supraîncălzire sau de scăpare a inflaţiei ", a declarat Zehrid Osmani, managerul trustului global al portofoliului lui Martin Currie, potrivit Financial Times. 

 
 
AFACERI DE LA ZERO