Bănci și Asigurări

Fed a anunţat că din 2023 dobânzile la dolar vor începe să crească. Moneda americană a crescut imediat, iar pieţele bursiere au scăzut

Jerome Powell, şeful băncii centrale a SUA

Jerome Powell, şeful băncii centrale a SUA

Autor: Mircea Nica

18.06.2021, 00:00 1056

Dolarul s-a consolidat după ce banca centrală americană a adus în avans calendarul anticipat al primei sale creşteri la rata dobânzii postpandemice, în timp ce acţiunile globale au continuat o scădere constantă faţă de maximele record atinse la începutul săptămânii, conform Financial Times.

Şeful băncii centrale a Statelor Unite Jerome Powell a declarat că în timp ce atingerea standardului de progrese substanţiale suplimentare se află în continuare într-un orizont îndepărtate participanţii se aşteaptă ca progresul să continue. În viitoarele şedinţe, comitetul va continua să evalueze progresul economiei în direcţia obiectivelor noastre.

După ultima sa întâlnire lunară, Rezerva Federală a Statelor Unite a declarat miercuri seară că dobânzile la dolar vor începe să crească începând cu 2023, faţă de o proiecţia anterioară, care era setată pentru anul 2024. Anunţul nu a afectat pieţele din cauza aşteptărilor că acest lucru se va întâmpla într-un moment în care economia globală este capabilă să stea pe picioare. Dacă nu ar exista nicio aşteptare din partea băncii centrale cu privire la o creştere a ratei în următorii doi ani, ar induce, de fapt, mai multe de îngrijorări. Am putea fi supuşi riscului de supraîncălzire sau de scăpare a inflaţiei ", a declarat Zehrid Osmani, managerul trustului global al portofoliului lui Martin Currie, potrivit Financial Times. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO