Bănci și Asigurări

FEI şi UniCredit majorează fondul de garantare pentru IMM-uri la 1 mld. euro

FEI şi UniCredit majorează fondul de garantare pentru...

Autor: Mircea Nica

16.01.2020, 00:05 234

Tranzacţia beneficiază de sprijin din partea programului Horizon 2020, a Programului Cadru al UE pentru Cercetare şi Inovaţie şi a Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS).

 

Fondul European de Investiţii (FEI) şi UniCredit au convenit să majoreze fondul de garantare InnovFin pentru IMM-uri cu 500 mil. euro până la 1 mld. euro pentru sprijinirea companiilor inovatoare din nouă ţări din regiunea Europei Centrale şi de Est, conform informaţiilor transmise de UniCredit.

„În ultimii opt ani, UniCredit a lansat în regiunea CEE peste zece iniţiative în cooperare cu FEI, cu o capacitate totală de peste 1,7 mld. euro, printre care iniţiativele JEREMIE, RSI, Iniţiativa pentru IMM-uri, COSME, Facilitatea de microfinanţare, Facilitatea EDIF a Băncii Mondiale, Fondul Fondurilor în cadrul FEADR, Programul pentru Ocupare şi Inovare Socială (EaSI) şi Fondul de garantare InnovFin pentru IMM-uri. Aceste instrumente sunt deja utilizate în proporţie de mai bine de 50%, în beneficiul a peste 5.000 de clienţi din regiune“, a transmis Gianfranco Bisagni, Co-CEO Commercial Banking la UniCredit pentru regiunea CEE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO