Bănci și Asigurări

Felix Daniliuc, Director Departament IMM, BRD – Groupe Société Générale: Ultimii doi ani ne-au arătat că provocările apar peste noapte, că diferite forme de criză se pot succede sau se pot manifesta toate în acelaşi timp. Nevoia de adaptabilitate este mai valabilă şi mai necesară ca oricând

Videoconferinţa ZF & BRD – Groupe Société Générale - “PNRR: Green financing”

Felix Daniliuc, Director Departament IMM, BRD – Groupe...

Autor: Alexandra Matei

21.09.2022, 14:10 76

Pandemia de Covid-19, războiul de la graniţă şi criza energetică se resimt în mediul de business, astfel că nevoia de adaptabilitate a companiilor româneşti este, în momentul de faţă, mai importantă ca oricând, a spus Felix Daniliuc, Director Departament IMM, BRD – Groupe Société Générale, în cadrul Videoconferinţei ZF & BRD – Groupe Société Générale - “PNRR: Green financing”.

El susţine că toamna aceasta este toamna finanţărilor, este momentul în care se numără apelurile pentru proiectele de finanţare, iar cel mai important este că există perspective, chiar şi în situaţii de criză.

„Ultimii doi ani ne-au arătat că provocările apar peste noapte, că diferite forme de criză se pot succede sau se pot manifesta toate în acelaşi timp. Nevoia de adaptabilitate, de agilitate, de acel „expect the unexpected” este mai valabilă şi mai necesară ca oricând. Ultimii ani ne-au demonstrat că putem evolua şi că putem să ne dezvoltăm în condiţii de criză. În acest context, vorbim de un tablou format din patru personaje: companii, instituţii ale statului, noi, instituţiile financiare şi instituţiile care ajută, care au expertiza comunicării. Este toamna finanţărilor. Numărăm apelurile şi perspectivele. Concluzia este că avem perspecive. De asemenea, avem specialişti. Este nevoie de evoluţie şi dezvoltare. Din ce în ce mai multe companii conştientizează importanţa de a discuta cu profesionişti”, a spus acesta în timpul Videoconferinţei ZF & BRD – Groupe Société Générale - “PNRR: Green financing”.

 

Ce a mai declarat Felix Daniliuc:

 Ieri a fost lansat IMM Invest Plus, iar asta demonstrează că evoluăm, că ne adaptăm, că înţelegem care sunt provocările, dar în acelaşi timp ştim cum să facem faţă. Modul în care IMM-urile au reuşit să depăşească acest context şi să se dezvolte ne dă posibilitatea de a vedea totul într-un context pozitiv.

 Începând din martie 2022, am început să urmărim cu foarte multă atenţie calitatea portofoliului de credit, fluxurile financiare ale clienţilor noştri, tocmai pentru a fi pregătiţi să anticipăm dacă urmează sau dacă sunt semne ale unor contracţii sau momente delicate cu aspect de criză.

 Nu avem motive concrete de îngrijorare. Există planuri de investiţii, dar şi prudenţă.

 Ratele noastre de aprobare sunt de 98%. Ceea ce facem la BRD este să completăm nevoile critice pe care un IMM le are pe parcursul său de dezvoltare cu produse adecvate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO