Bănci și Asigurări

Fermierii pot primi subvenţii de până la 70% din poliţele de asigurare

Fermierii pot primi subvenţii de până la 70% din...

Autor: Anelis Baciu

09.04.2019, 17:36 326

Fermierii care îşi asigura culturile agricole pot beneficia de subvenţii în valoare de 70% sau 55% din prima de asigurare plătită, prima sesiune de depunere a cererilor de finanţare fiind deschisă deja.

În acest context brokerul de asigurare Leader Team a încheiat un parteneriat cu firma de consultanţă RomActiv Business Consulting, prin care şi-a propus să vină în întâmpinarea fermierilor care doresc să beneficieze de subvenţionare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Cele două companii vor organia mâine la Oradea un eveniment de informare dedicat fermierilor.

“Prin acest parteneriat strategic dorim să venim în sprijinul fermierilor din România, pe care să îi ajutăm să fie mai informaţi, mai competitivi şi mai pregătiţi în faţa forţelor naturii prin intermediul asigurărilor. La conferinţă vom oferi soluţii de asigurare care se vor incadra in rigorile solicitate de autorităţi”, spune Razvan Rusu, director general al Leader Team Broker.

Pe  segmentul agricol cele mai frecvente riscuri asigurate de companii sunt grindina, incendiul, ploaia torenţială, îngheţul târziu de primăvară, îngheţul timpuriu de toamnă, prăbuşirea şi alunecarea de teren cultivat.

Suprafaţa arabilă la nivelul întregii ţări se ridică la circa 7 milioane de hectare, însă potrivit asigurătorilor în jur de 40% din aceasta este asigurată. Piaţa asigurărilor agricole cumulează circa 100 de milioane de lei anual, potrivit estimărilor ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO