Bănci și Asigurări

FGA va trebui să plătească despăgubiri şi pentru asigurătorul CertAsig, intrat în faliment în 2020, după ce în 2019 a plătit 169,9 mil. lei, majoritatea în contul falimentelor Astra şi Carpatica

FGA va trebui să plătească despăgubiri şi pentru...

Autor: Mircea Nica

16.12.2020, 00:05 232

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) va trebui să plătească despăgubiri şi pentru asigurătorul CertAsig, care a intrat în faliment la finalul lunii iunie 2020, după ce în anul 2019 FGA a plătit despăgubiri în valoare de 169,9 mil. lei, din care 99,46% au fost aferente falimentelor companiilor de asigurări Astra şi Carpatica.

Datele privind despăgubirile plătite de FGA în 2019 în contul falimentelor sunt incluse în cel mai recent raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind stabilitatea pieţelor finanicare nebancare.

Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în fali­ment a companiei de asigurări CertAsig, deţi­nută de Royalton Capital Investors II, pe data de 29 iunie 2020. Astfel, FGA va urma să preia evi­den­ţele com­plete ale dosarelor de daună, precum şi evi­denţele tehnico-operative şi contabile afe­rente aces­tora, în termen de 30 de zile de la data ră­mânerii definitive a hotărârii de deschidere a pro­cedurii de faliment împotriva asigurătorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO