Bănci și Asigurări

FGDB, instituţia care trebuie să-i despăgubească pe deponenţi dacă o bancă intră în faliment şi-a schimbat şeful: Petre Tulin l-a înlocuit pe Eugen Dijmărescu

Petre Tulin este noul director general al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare. El a fost director în BNR şi director general al Băncii Feroviara.

Petre Tulin este noul director general al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare. El a fost director în BNR şi director general al Băncii Feroviara.

Autor: Claudia Medrega

09.01.2017, 00:06 572
Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare trebuie să despăgubească deponenţii în cazul în care o bancă ar intra în faliment.
 
Petre Tulin, care a lucrat în Banca Naţională la începutul carierei, dar a ocupat ­şi poziţii de top în sectorul bancar privat, a fost numit la conducerea Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), instituţia care despăgubeşte deponenţii dacă o bancă ar intra în faliment. El l-a înlocuit pe Eugen Dijmărescu, care conducea Fondul din 2013 şi s-a pensionat la încheierea mandatului.
 
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţio­nale a aprobat în decembrie componenţa noului Comitet Director al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, care asigură conducerea executivă, durata mandatului fiind de patru ani.
 
Petre Tulin a absolvit Facultatea de Plani­fi­care şi Cibernetică în 1988 şi are o vastă expe­rienţă în domeniul supravegherii şi al analizei financiare. El a ajuns la FGDB în vara anului 2015 pe poziţia de director general adjunct, după ce a condus încă de la înfiinţare, în 2009, Banca Feroviara.
 
Anterior, el a fost preşedintele băncii HVB Banca pentru Locuinţe şi preşedintele comitetului de conducere al BCR Banca pentru Locuinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO